Katten ville flytta...

Igår tog jag med mig både Spira o Fröken ut på promenad, katten brukar vilja följa med på promenader. Men när vi kom till hyresvärdens gård var det gång på snö och tydligen så var inte det så populärt. Den backen som är där upp i skogen, jag vet inte hur många gånger jag gick upp och ner. Till slut bestämde jag mig att nu får Fröken klara sig själv, hon vet vart hon är så hon kan gå hem eller så följer hon med. Den promenaden har vi gått många gånger, det var nämligen morgonpromenaden jag hade med Akilles och hon följde med 2 av 3 gånger.

Jag fick träna lite störning igår med Spira för hon fick springa lös vid backen där för det var så bökigt med att ropa på katten o locka på henne medan jag hade en upptäck-sugen vovve i koppel. Dessutom var hyresvärdens bil hemma (plus att jag sett honom komma ur dörren i endast kallingar, några minuter tidigare) så då var den enda fartgalningen på "min gata" inte ute på vägen. Spira ville ju inte lämna Fröken vid det lilla uthuset men jag sprang(!!!) uppför backen o tjöt och hon kom allt efter, efter många om och men. Sen fortsatte vi vår lilla promenad.

Det går verkligen inte att gömma sig för henne än. Det är ju fortfarande några decimeter snö kvar i skogen här omkring så ljudlöst går det inte att slänga sig i granbuskarna. Förutom det är det praktiskt taget omöjligt att ta några steg utan att hon upptäcker att jag är på "fel" väg. Längtar tills snön försvinner så man ljudlöst kan slänga sig bakom ett träd eller en buske. När man kan springa fritt utan att riskera att stuka eller bryta ben o armar.

När vi kom hem från promenaden så var inte Fröken på gården o jag såg att grannarna var ute med sin hund så kanske hon inte vågade gå förbi då hon är rädd för främmande hundar. Det är ju inte konstigt om hon vill vara ute längre heller, tänkte jag så vi gick in o satte oss framför tvn o snuttan somnade. När hon vaknade igen så var det matdags för Spira o efter det gick vi ut. Ingen katt. Hmm.. Jag tog med kopplet o vi gick till hyresvärdens uthus för att kolla om hon var där. Yes, hörde henne skrika när vi kom närmare. Knackade på hos G för att fråga om det var okej att gå in i hans uthus för tydligen satt hon i takhöjd. Men utan svar gick jag in ändå. Efter några minuter fick jag ner henne därifrån. Äntligen! Dörren kärvade när jag skulle stänga den, gammalt rostigt lås från orginaltid! Då sprang Fröken iväg runt hörnet och när jag gick efter så såg jag att hon gått in i skjulet IGEN! Hmm... Då vart jag grinig o sa att nu går vi hem. Men det var ingen katt som följde efter.

När vi kom hem såg jag att tant Em och en kompis till henne var ute o red i paddocken så jag o Spira traska dit. Den här gången var det inte alls lika läskigt som sist. Fick till o med plocka upp Spira så hon kunde nosa på Intra. det gick väldigt bra faktiskt!

Ytterligare några timmar senare så gick vi ut för att kolla till Fröken, ingen katt på gården. Jag gick upp o hämtade hennes matskål o tog med Spira o gick dit igen. Den här gången satte jag aldrig på kopplet för hon gick inte alls långt ifrån matskå... mig menar jag ;) Fick smaka lite av maten som godis när hon var duktig o gick förbi ställena där nån kastat ut innehåll ifrån en kattlåda!!!
 Den här gången tog det lite längre tid att få ner Fröken men den här gången släppte jag inte ner henne. Bar henne hela vägen därifrån o hem. Spira ÄLSKAR verkligen henne. Måste försöka avdramatisera Fröken för det går inte det här. Spira kan sova hur djupt som helst men hoppar katten ner med en lätt dunst så är hon klarvaken o ska fram till henne. Det är den anledningen jag köpte kompostgallret för att Fröken ska känna sig lite säkrare o slippa bli nerbrottad av en stor o glad klump hela tiden hon rör på sig. Det är inte bara pussar som Spira ger utan det är tassar som river och stampar på henne, biter/nafsar efter henne när hon hoppar upp på soffan. Försöker vara med så mkt som möjligt men har ni några tips?

Min katt var inte så glad på mig när vi kom hem. Bli bärd en sån lång bit är inget av hennes favoriter, buren över huvudtaget är en big no-no. Hon är ganska långsint och det märks än. Vill inte ligga bredvid mig i soffan igår eller inatt och när jag klappar henne så är hon fortfarande negativ. Men det släpper sen när jag öppnar whiskas-burken ;) hihi. Ska ta o ringa o beställa kastration nu för kissemissen. Snart är det ju utesäsong igen o då måste hon bli kastrat så de inte slinker några bebisar in i bilden.
Idag fick jag faktiskt sova till 9.22! Gissa om jag var chockad när jag såg klockan. Men om man räknar i vintertid är det ju inte så himla mycket längre än vad vi brukade gå upp och ändå sov hon i soffan igår vid halv elva. Bara o tacka o ta emot.

PS Uppdaterat "Hundvakt" med bild på Alvfa.

Viktnojja!

Kl ett går jag av jobbet idag och då väntas en hel veckas ledighet. Igår när jag bytte av arbetskollegan började vi prata om vår arbetsresa med vår boende till Tunisien. När vi räknade ner till hur många veckor det var kvar blev jag helt chockad. Lite drygt fem veckor! Shit! Jag vet att i nov-dec att jag tyckte det var såå långt kvar men nu har det gått fort! Både jag o kollegan sa i höstas att vi skulle gå ner 10kg innan resan. Jag började vid nyår o tappade några kilo som jag sen fick tillbaka :( men nu gäller det att vara strikt den sista tiden. Kollegan har inte gått imål men hon har gått ner halvvägs nästan..

Blir nog att ta lite promenader nu i veckan. Med och utan Spira. Kanske kan bytlåna hund nån dag för en långpromenad. Annars är den koppelpromenad/skogsturen som jag tog sist med Spira ganska bra, den har en ganska lång o brant backe. Kanske ska ta o gå den varje dag o pressa mig uppför den. Sen kan jag ju fortsätta o skotta snö ute, det måste ju ge nått med tanke på att man blir svett. Vilken mani jag fick nu!

2 ½ vecka sen jag började sluta o jag kan nog säga nu att jag inte kommer att börja röka igen. Det känns så i alla fall. Rökte igår med Vera, som jobbade i huset, och det varken gav nått eller kändes gott/skönt. Smakade bara äckligt o man luktade efteråt plus att det smakade illa i munnen länge efter. Nej. Slut.

Hundvakt

Idag har dagen gått åt till att vara hundvakt åt schäfervalpen Alvfa, A-Cs mammas hund.(Foto kommer) Hon är cirka en månad äldre och bra mkt större än lilla Spiri och lika lekfull. Så det var uteslutet att jag skulle lämna Spira hos mamma. Det gick bra hemma hos A-Cs mamma och när de kom tillbaka så blev jag bjuden på smörgåstårta o kaffe. Mums!

Efter att jag åkt från A-C så åkte jag direkt till Bergvik (ett köpcentra) för att storhandla mat. Självklart hade jag glömt inköpslistan på kylskåpsdörren så jag handlade i minnet. Klarade allt utom en punkt och den var jag medveten om men hittade inte i affären. Det var bra länge sen jag storhandlade faktiskt. Första tiden med Spira så fick jag hemkörning av mamma men annars fick det bli snabb-handlingar när man lämnade snuttan hos föräldrarna. Men idag har jag fått storhandlat. Imorn ska jag avnjuta morgonen med nybryggt löfbergs lila-kaffe och ett par ostsmörgåsar. Mums! Längtar redan o jag är inte ens hungrig. Hihi..

Trött är jag däremot. Har spenderat återstoden av eftermiddagen o kvällen hemma hos föräldrarna. Spira har fått prova "buren". 4st kompostgaller som hon ska vila i under dagarna här hemma i största allmänhet. Hon kan inte koppla av när katten rör på sig här i lägenheten så nu har jag tänkt att jag ska ta tag i det. Men mer om det en annan dag. Klockan drar iväg o jag vill i säng så jag inte blir så trött imorn bitti.



Kaffe o skogspromenad!

Imorse åkte vi hem till moster Diva för att vara sällskap till hennes vetrinärbesök hos farbror Doktorn. Den roliga gubben som har gottigott godis. Diva är rädd för farbror Werner men det är definitivt inte Spiri. Diva fick sin vaccination och jag fick påskrift att Spira blivit vaccinerad då hon blev det. Hade ju glömt stamtavla då men Werner är bara för snäll så han sa att det bara var att kika in. Hoppas han håller på i all evigheter till!

Sen följde vi med moster Diva och mormor hem till dem där vi har busat ute, sovit inne o tagit det lugnt inomhus och blivit utestängd utomhus. Ja, ni hörde rätt. Låter kanske hemsk men Spira har varit så här länge att hon inte vill gå in. Jag har försökt o pockat o lockat men det är få gånger det funkar o i längden fungerar det ju inte. Hemma hos mamma är det perfekt eftersom gatan inte är trafikerad på dagarna och dem har en inglasad veranda. Där har vi lekt med Diva medan hon fått stå på andra sidan (när hon inte velat följa med in) och blivit avundsjuk. Efter en stund går jag ut till henne o går lite och sen så går vi ihop in. Det funkar klockrent. Men hon förstår inte än att hon blir ensam när jag stänger dörren o går in. Hon springer o leker med sina saker o har jättekul själv. Suck.

Vi kom hem därifrån vid femtiden o då var det mat för hennes del, själv åt man pannkakor innan vi åkte. Jag packade upp kaffekokaren som jag fick med mig för jag har tröttnat på perkulatorn jag har hemma. Vill ha riktigt kaffe!! Jag tog min tablett för rökavänjningen då också, försöker att ta en gång om dagen nu för jag har inga större bekymmer med sug eller vana. Man ska helst ta två gånger om dagen och det ska jag göra dem dagarna då det känns tyngre. T.ex. när jag jobbar för tålamodet kan ryka där ibland eller när jag ska festa då suget oftast blir värre. Måste nog ta o köpa en vinflaska o prova o se hur det går med vettet. Kan ju ta o dricka ensam här nån dag i påsk där det inte finns några tobakshandlar i närheten om man blir riktigt sugen, hihi... Sandra är du på under veckan?? Du har ju påsklov ;)

Vid halv sex gick vi ut för att ta en koppelpromenad plus lite spring i skogen. Det gick jättebra. Mycket som var lite läskigt, bland annat traktorena som stod o brumma utanför hyresvärdens lada. Sen var det ett träd som fallit (är det rätt gramatik? Hur säger man "fallit träd" eller säger man alltid ett träd som fallit för ett tag sen?? Dags att ta upp böckerna igen.), det var i alla fall läskigt till en början. Och sen ett liggande träd (så kanske man säger!!?) som hade rötterna i vädret var formad som en ring som man kunde gå igenom. LÄSKIGT! Glömde mobilen så nästa gång ska jag ta kort för det såg fränt ut. Men hon gick fram med mig o sen åt hon lite godis där så sen var det inte läskigt. Något som var bra var att hon gick inte långt ifrån mig och tittade bak på mig stup i kvarten för att se så jag var med. Lyssnade idag väldigt bra.

Väl hemma igen, vi hamnade ju på baksidan av huset när vi kom ut ur skogen så nu vet jag vart det är upptrampat, så tog jag fram snöskyffeln o började hacka is o skyffla snö så det smälter imorn när det blir sol (hoppas, hoppas). Jag tog i ända tills jag kände det skakade i händerna och svetten rann. Det var riktigt gött. Tröstade mig med att jag skulle koka mig lite gott kaffe o blogga.

Kokade kaffet, hämtade första koppen och satte mig vid datorn. Öppnade blogg.se o ett nytt ark men jag fick för mig att leta efter ett klipp på youtube först. Det skulle ju inte ta så länge hade jag tänkt. Hmm... en timme senare o en halv kopp kallt kaffe senare inser jag att NU får jag ta o blogga. Börjar lite smått men så ringer telefonen o de var A-C som ringde. Vi pratade en stund och jag passade på att kissa Spiri lite innan det var dags för den andra koppen med kaffe, eftersom den första blev ju iskall innan jag druckit upp halva. Och nu är min andra halva kopp med kaffe kallt. Så en kopp blaskigt o äckligt kaffe har jag druckit. Imorn blir det till affärn o köpa Löfbergs Lila bryggkaffe! Imorn ska jag även vara hundvakt åt A-Cs vovva, "lilla" Alvfa. En schäfervalp som tydligen inte alls är lika liten som jag minns! Hon är lite mer än en månad äldre än Spira o väger tydligen så mkt att hon inte går att bära längre:P Hihi.. Ska bli roligt! Spira ska få åka till mormor o leka med Diva eftersom Alvfa är lite för stor att leka med än. Men till sommaren ska de få busa, för hoppningsvis!

Har lite nya bilder här också. Förlåt att jag svamlat så idag i det här inlägget. Är lite slut efter skottningen, hehe.
Det där med mat som vi pratade om Annelie, det är inget som jag behöver oroa mig, behöver inte höja  hennes mat över huvudtaget för hon får alldeles för mkt redan som det är. Pinsamt värre, hade ju räknat fel när jag började på den nya maten (vuxenmaten). Men hon får äta den mängden jag ger nu eftersom hon är såpass aktiv som hon är.


  Leker med pinne


 Spira försöker ta pinnen från Diva


 Diva har läxat upp Spira att man inte får ta pinnen ifrån henne, punkt slut! Men Spira är så glad ändå.

Nu ska ni få se nått roligt. Så här sitter hon i trappen medan hon väntar på att jag ska få på mig skorna. Första gången trodde jag hon satt o kissa!

Rumpan på trappsteget ovanför. Vad har hon för ansiktuttryck på den här bilden?! Ser så ledsen o lidande ut ju!!

Busig!

Igår tog jag en dusch innan vi skulle åka in till stan och jag plockar av mig glasögonen o lägger de på bordet vid sängen som jag nästan alltid gör. Och sen går jag halvblind in till toaletten. Jag har ställt om skyddsmuren så att Spira kan följa med in i badrummet när jag duschar för annars blir de nog inte så roligt.
 När jag kliver ut tio min senare så är det fasansfullt tyst där ute. Och när hon kommer visar hon tecken på att hon gjort nått hon inte får. Hmm... Försöker kisa med ögonen men jag kan inte se nått så jag går för att hämta glasögonen. Visst la jag dem på bordet vid sängen?? Jag kisar o går närmare men de ligger inte där! Kollar om busan haft ner dem på golvet, under sängen, under soffan, på golvet. Nix. Shit? Vart la jag dem? Jag kollar i badrummet 2 gånger, tillbaka i sovrummet och sen ut i vardagsrummet. Kryper på alla 4 för att se om jag kan få en syn på dem. Nix. Då tänker jag att de vore bra o ha linser! På väg in till sovrummet igen råkar jag röra dörren så den öppnade sig lite mer. Där under låg dem!! BUSIG tjej!!

Men på stan skötte hon sig ganska bra. Hon kan ju inte direkt gå i koppel. Det är något vi får ta tag i nu, får nog ta en koppelpromenad runt huset varje dag. På vägen till torget (parkerade på samma ställe som sist) så ville hon inte leka men var ganska uppmärksammad på mig när jag sa "nej" och "här" och "Spira". Men det var lite tråkigt på stan när vi hade suttit still ett tag. Men hon fick gå runt o sniffa. Det var en man som kom fram o började prata med mig för att fråga ras o ålder. Jag sa till honom att hon inte fick hälsa för att hon är för glad i folk. Spira tar det nästan bättre när man står o pratar med någon än om det är några som bara gå förbi. För när man står o pratar så är omgivningen roligare än att hälsa på personen jag pratar med. Vilket är bra. Men när vi lämnade torget så började vi busa med en av våra kampleksaker som jag gjort. Det var jättekul. Jag sa "loss" och hon fick chansen att se sig runt och när hon tog ett steg mot någon sa jag nej o vi började busa. Så den formen av träning gick jättebra. Tills hon fick syn på en hund, amstaff. Då låste sig hela hon. Inget pip eller ljud men helt fokuserad på den. Det är också nått vi får träna lite på.
Imorse när jag vaknade så låg inte lilla snuttan i sin säng! Jag har ju sätt för hennes säng med kompostgaller så att hon inte ska smita ut o kissa ner golvet, vilket hon gör när hon inte ligger i sin säng, då håller hon sig hela natten. Nej, snuttan låg nedanför sängen på en hundbädd där istället. Chockad var jag i alla fall för om hon ska ta sig ur sin säng måste hon upp i min säng o jag vaknar av det mesta men inte i natt! Hmm.. fick torka en kissfläck imorse. Annars händer olyckor ganska sällan nu för tiden som är ganska skönt. Förutom hemma hos mina föräldrar :( där händer det nästan jämt.
Snart kommer Daniel på besök och som alltid han kommer så lagar jag mammas kycklinggryta som jag ska till o göra iordning nu. haha... Det är inte så ofta han kommer på besök och nu är det 3e gången han kommer när jag gör kycklinggryta. Hehe...

Bilder

Bus med Diva



Sover gott. Så här ser mamma ut när hon sover ;)



Så här sover Fröken.



Så här ska man stå i en ring, berättade mamma. Förstod inte riktigt.


Dominant?

I helgen har jag jobbat så all energi har gått dit, har knappt orkat göra något annat än att bara tagit det lugnt. Dessutom utöver min förkylning så har jag även slutat röka. Det är min femte dag utan en cigg. Visserligen tog jag några bloss i lördags när jag blev erbjuden men det tog inte många bloss innan jag blev riktigt illamående o sen har jag tackat nej till mer. Det går mkt enklare än jag trodde. Har fortfarande tänket kvar att "jag kanske ska gå ner o röka" o så kommer jag ju på att jag röker inte längre o då gör jag nått annat. Så jag har inget röksug mer än nån enstaka gång men så fort jag känner röklukten blir jag illamående. (Går på Champix, ett rökavänjning preparat, därav illamåendet.)

Igår dammsög jag hela lägenheten, så nu har jag trappen o entrén kvar. Det sög den mesta musten ur mig. Sen låg jag i sängen o läste ut 5e boken i The house of Night-novellerna. Fick dem i fredags, gissa om jag var glad! Då gick även jag o lilla Spira på Kils gator o socialträna lite. Det var lite väl mkt folk men hon skötte sig första vägen men på hemvägen gick en hund förbi o hon ville sååå gärna hälsa men nix.

Idag har jag bestämt mig att jag ska in till stan, Karlstad, och socialträna lite. Har en kompis som kanske skulle med, han skulle höra av sig när besöket hade åkt. Först ska jag komma ur pyjamasen o in i duschen. Vilket kan ta sin lilla tid. Fick sovmorron idag så vi har bara myst runt här hemma.

Jo, idag fick jag se att Annelie mailat mig på FB med vikterna på Spiras syskon. Alla väger över 10kg medan min plutt väger 8!! Visst är hon smal men inte såå smal. Men nu kommer jag nog att öka lite till på hennes mat. Har blandat ihop hennes valpfoder med vuxenmat nu och det går jättebra. Det är jättegott tycker hon!

Jo, till rubriken. Igår gjorde min lilla snutta en sak som förvånade mig. Hon humpade! (humpade= efter det engelska ordet hump som betyder sätta på) Hon humpade nämligen lite på sin lilla smurf igår. Försökte, renare sagt, smurfen var för liten så hon bara humpade mot överkastet. Och visst vet jag att hundar, även tikar kan göra det men såhär tidigt?? Är inte det ett tecken på dominans? Vet att Diva gjorde så mot sina leksaker också och det ser ju bara för roligt ut!

Ska försöka uppdatera lite oftare nu men det är så tråkigt att sitta vid den "gamla" datorn i sovrummet. Måste lämna in minidatorn nu!!

Sjuk!

Jag kan inte förstå att det är torsdag idag!! Det är det va? Måste kolla. Japp det är det. Det var ju i måndags kväll jag kände av huvudvärken. Tisdags vaknade jag med bihålsvärk utöver huvudvärken och som toppen på moset med en tät näsa. Alla som känner mig vet att jag blir riktigt paranoid när jag blir tät i näsan. Jag skrämmer upp mig själv till att inte sova så jag sover så lite som möjligt för att jag är så rädd att jag inte kommer vakna upp igen. Som tur var hittade jag en burk med nezeril i badrummet. Tack gode gud för det! Även om jag vet att det inte är bra för bihålorna med den så har den gett mig nattsömn under de senaste dagarna. 
 
 Igår, onsdag (måste komma ihåg dagarna), så fick jag till o med en sovmorron! Gisses, lilla snuttan lät mig sova till kvart över nio! Jag ställer ju aldrig klockan längre. Tur att jag hade tänkt o sjukanmäla mig till p-mötet som började 10 annars hade jag aldrig hunnit.

Men idag, torsdag, bestämde jag när vi gick upp. Orkade inte somna om efter kvart i åtta. Försökte sakta men säkert smyga ut till toan utan att hon skulle vakna men nix, hann inte utanför dörren innan hon vaknade. Den där lilla damen kan jag inte lämna rummet för nu för tiden. HON kan lämna MIG för att gå ut i ett annat rum men går jag efter o ser vad hon gör o hon ser mig, då måste hon följa med mig igen.

Och nu de senaste dagarna har hon börjat med ett beteende som är ganska gulligt. vet inte om jag ska tycka det men det är lite gulligt. När hon är på katten eller hon gör nått som hon vet är fel, inte allt som hon gör men det grövre felen, då lägger hon öronen bakåt o ålar sig fram mot mig o fjäskar. Hon är helt underbart gullig.

Skällningen har börjat på henne lite nu. Ibland när hon är uppspelt runt mattiderna när jag lägger upp mat kan det komma nått skall, sen när hon busar ibland.

Håller på o laddar mobilen, tydligen dog batteriet igår. Har varit så "upptagen" av att vara sjuk att allt bara försvinner runt omkring. Ska ladda den o sen ska jag ta lite mer foton på flickan lilla.

Förresten så har jag fått brev om valpkurs och vi är antagna den 22 april med Maria Risberg som handdledare. Undrar vilka som hamnar i min grupp! Det är lite drygt en månad kvar!

Nu väger hon hela 8,1kg! Börjar bli en stor tjej!

Socialträning!

Igår när jag gick av mitt skift så kom mamma med hundarna på väg till sitt jobb. Jag bestämde mig för att ta en liten svängom på stan med vovvarna för att se hur det gick. Vi har ju gått på Kils gator tidigare o det har ju inte varit några problem. Diva är ganska så lugn och dessutom är hon inte vidare intresserad av folk, vilket kan vara bra när man har en liten som är högt o lågt o vill fram till alla. Halva sträckan var lite jobbig innan vi satte oss på torget. Jag hade henne i knät o Diva låg bredvid oss. Satt o klappade henne o hon tittade med spännande blick mot alla bussar och allt folk som kom o gick. Inget som hon visade nån rädsla för i alla fall. Försöker ju fortfarande med nej-träningen att göra den positiv och det var lite svårt att få hennes uppmärksamhet ifrån folk men halva sträckan tillbaka gick det kanonbra. Förutom att Diva drog lite så var det faktiskt en lyckad dag. Inga foton tyvärr eftersom jag var ensam o hade båda hundarna att hålla koll på, eller åtminstone en som betedde sig som två :P Ska ta o åka in lite senare i veckan med henne igen för att gå själv med henne, kanske blir lite enklare då. Får se när det blir nu för igårkväll blev jag tät i näsan o fick huvudvärk.

 Idag när jag vaknade hade jag ont i hela huvudet, inkl bihålorna o är inte alls pigg. Snuttan vaknade första gången halv sju men då mådde jag för dåligt för att gå upp men jag hade tur att hon somnade om när vi kom upp o 8.20 började dagen istället. de sista 20 min var lite jobba för mobilen låg nere i entrén, en trappa ner o mitt alarm gick igång. Så himla enerverande! Men nu sitter vi här hemma hos mor o far o väntar på att mamma ska komma hem. Då blir det lite kloklippning o sen sova! Själv ska jag hoppa i badet o hoppas att det lättar i skallen.


Gått bra.

I lördags när jag ringde på morgonen för att höra hur det gått under natten så hade det gått bra så jag kunde andas ut. Hon hade sovit hela natten till ca sextiden o då hade hon gått ut o kissat men sen fått somna om till åtta. Men mamma sa att hon hade legat o flåsat hela natten och under morgonen så hade mamma kommit på att det måste ha varit täcket som var i korgen som blivit för varmt. Hemma hos mina föräldrar är det närmare 20grader varmt och ett täcke på det så måste det ha blivit jättevarmt åt henne. Stackare! Hemma sover hon på en fleecepläd i 16-17graders "kyla" för det är ungefär så varmt vi har det på nätterna o morgnarna hemma. Bor i ett dragit hus som har dåliga element som inte värmer upp särskilt bra o drar en himla massa pengar. Så nu när det är soligt om dagarna börjar tempen gå upp under dagarna, så himla skönt. Längtar tills våren o sommaren då man kan stänga av alla element o spara tusenlappar på elen! För den här vintern har inte varit rolig alls!! Gisses!

När jag kom o hämtade lilla tjejen i lördags vart hon jätteglad att se mig. Så roligt att se. Jag trodde nästan att hon skulle ha haft för roligt för att inte märka att jag varit borta men så var inte fallet. Och jag längtar redan nu efter att få åka hem till henne nu o få gosa med henne. När jag såg henne i lördags hos mamma så jag lovar, hon har gått upp ett kilo minst och blivit ett par centimeter högre! Hon såg så stor ut!! Sockersmulan! Nu börjar hon bli tyngre o bära i trappen, jag får ta o väga henne men jag blir inte chockad om hon väger runt 8kg nu för det känns. Inte bara det att hon börjar bli tung, hon blir ju större o blir svårare att bära med en arm.

Nu måste jag jobba lite de sista timmarna. Hejs!


Saknar henne!

Trots att ett arbetspass på 24 timmar går fort så har jag faktiskt saknat henne en hel del. Igår var jag drabbad av stress-öga, när det drar i muskeln under ögat. Brukar få det om det är mycket omkring mig och igår var det ju en stor dag för både mig o Spira. Första dagen som vi var ifrån varandra. Jag ringde mamma vid fem-sex igår kväll för att höra hur det gått. Och mamma sa att det var förskräckligt! Spira hade kissat både inne och ute fler än 10 gånger sen ett då! Jag tror att hemma hos dem så är det svårare att koppla av eftersom det är så mycket folk, rörelser, ljud och att den roligaste mostern i världen bor där, så jag tror inte hon kan koppla av att kissa ur sig allt när hon är ute för att hon vill in o busa med Diva igen.  Och ju mer hon busar o biter på ben, ju törstigare blir hon ju. Hemma dricker hon inte särkilt mkt och hon säger alltid till nu för tiden att det är nått på g. Hon piper men sen är det upp till mig att bedömma vad hon piper om. Men att hon kissar så mkt igår vet jag inte att hon har kissat sen den 4 dagen efter pencillinet för ca 2 veckor sen. Ska kolla nu det dygnet vi är hemma innan jag måste iväg till jobbet igen. Annars får jag ringa farbror Werner igen.

Men nu sitter jag o tar det lite lugnt innan lunchen ska ordnas på jobbet o man ska fixa det sista innan man går hem. Innan jag åker hem ska jag till Lantmännen o fixa lite mer mat och sen till apoteket o fixa Axilur för jag hade bara banminth hemma såg jag när jag skulle avmaska henne.

Annelie: det mesta hon kan har jag inte lärt in utan hon gjort det själv och jag berömt henne så hon fortsätter med det. Just nu längtar jag tills hon blir äldre o vi kan börja öva in lite mer lydnadsmoment men jag ska väl njuta av valptiden också för det är ju ingen tid som återkommer.

Sista timmarna innan jobbet.

Idag har vi på förmiddagen gått till stallet o tittat på hästarna. Den orädda lilla flickan jag har blev livrädd för de stora liven i hagen trots att vi stod en bra bit bort. Det var en häst (den grå, vettu Em) som nöstirra på henne o gjorde henne ännu mer rädd. Vi stannade inte länge, försökte kasta ut godis men hon tog bara en bit o sen försökte fly igen. Men men, med träning så kanske hon inte är så rädd för dem. Intra är ju ganska lugn så vi får följa med Em till stallet när hon ska rida henne. Det är en snäll häst.

 Jag minns Wilsons första (eller jag tror åtminstone det var första) möte med en häst, Intra. Jag minns också att Nina ville inte släppa fram Wille till den mördarmaskinen ;) och att hon absolut inte ville gå fram med Wille i famnen till hästen. Hihi, du är rolig Nina. ;) Det slutade med att mamma tog upp Wille i famnen o Intra nosade på honom o Wille på henne utan att det var nått problem eller rädsla. Hmm... undrar om min lilla fia kanske reagerar så på Intra nästa gång? Kanske ska åka förbi nån gång när hon är trött? Då är hon ju lugnare o kanske inte brusar upp så.

Efter den lilla promenaden med den hemska stirriga hästen så blev vi trötta så nu ligger hon i soffan bredvid mig o sover gott. Nu har jag ett par timmar kvar tills jobbet tar sin start. Ska bli roligt o jobba igen men det kommer kännas tufft att vara ifrån min lilla tjej. Igår kväll kände jag verkligen vilken lycka det är att kunna vara hemma med henne. Jag undrar om valpköp sätter igång modersinstinkterna för jag känner mig som en liten hönsmamma o är ständigt rädd att nånting ska hända henne. Dessutom känns hon lite som en bebis nu när hon är liten o ska ligga nära när hon sover. Mysigt är det i alla fall. Hoppas hon klarar sig utan sin mamma inatt bara. Antagligen kommer hon inte märka att jag varit borta när jag kommer o hämta henne imorn. Så var det alltid med Akilles. Visst blev han glad när man kom från jobbet, hem till mamma men när han hälsat så var det bra. Det var få gånger som han faktiskt tyckte att vi skulle åka med detsamma. Då gick han ut till hallen o satte sig vid mina skor o tittade på mig. *Vilka minnen* Saknar skrutten!!

En sak som jag är stolt över, det går verkligen fort fram i inlärning hos damen. Hon vet nu att Bra och Varsågod är två helt olika ord, något jag hade väldigt svårt med Akilles. Sen kan hon sitt, stanna ganska bra nu! :D Så nöjd. Självklart går allt utan störning än så länge så jag kan ju inte skryta inför andra ;) Jag har gjort så att hon ska sitta o stanna kvar när jag ställer ner maten o innan vi går ut och in. För att hon ska få ett varsågod så ska hon titta upp på mig o ta emot ett bra och sen ett varsågod. Och hon är duktig med det!!

Nu ska jag packa ner mina grejer för jobbet o Spiras grejer som ska till mamma. Undrar jag hur det ska gå inatt. Men mycket tror jag ligger hos mig, henne blir det nog inga problem med. Tänk vad trött hon ska vara imorn när jag kommer o hämtar henne. :) Ett helt dygn med Diva. Gisses!

Sista lediga dagen!

Jag skulle vilja säga att vi gjort något speciellt idag eftersom det är min sista lediga dag innan jobbet drar igång igen men det kan jag inte säga. Imorn börjar allvaret när jag ska ändra o lägga in mina minustimmar i datorn på jobbet, då kommer magonten och stressen att ligga minus i timbanken. Men det gör inget eftersom jag ska iväg på resa i början av maj med min boende o kommer då få en heeel del timmar plus. Ändå gör det mig stressad av att ligga minus.

Idag har vi faktiskt tagit bilen de 200m till skogen. Lathet? Nej, vi tränar fortfarande på att åka bil. Det tycker Spiri inte om så mkt o med tanke på att det tar ca 2 min dit upp så associerar hon det med något roligt o förhoppningsvis ska det gå vägen. På väg upp ylade hon några gånger men på hemvägen var hon helt tyst. Trött visserligen men det är de enda gångerna hon är helt tyst.

 Den plogade stigen i skogen.

 Bestiger berg. ;)




När vi kom hem så försökte vi apportera bollen lite men hon släpper den allt för tidigt. Men det går framåt, man får vara snabb :P  Inomhus var det sängläge direkt o hon sov så gött!

Bilder

 
Diva fokuserar på Snöbollen i Roberts (Robins) hand, Spira skakar sig.

Diva fortfarande fokuserad o Spira ser bandet till mobilen.

Att han inte kan kasta nån gång, säger diva nu.


Så gott med morronmys

Så här oskyldig kan man se ut.



Titta Frøken.

Hej, snygging, kan man få en puss??


(valpsits) Så här ser jag ut nu, snart 13 veckor.


Så vackert man kan ligga! ;)

Boklista


Här är de böcker jag läst för tillfället:

The Vampire Diaries av L.J. Smith.

bok 1 o 2               bok 3 o 4


    
o sen väntar jag in:

bok 5                     bok 6
   

http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=L.J.+Smith+vampire+diaries&title=L.J.+Smith+vampire+diaries&fromproduct=False

Båda två kommer nu i mars så jag hoppas ha dem hemma snart.

Sen i somras (tror jag det var) så har jag börjat att läsa böcker på engelska. Jag kände att jag vill hålla engelskan levande o dessutom få en utmaning medan jag läser. Och jag måste erkänna att jag föredrar att läsa på engelska nu. Det slukar mer energi utav en så man blir trött ganska så snabbt av att läsa. Dessutom lär man sig hur orden stavas o lär sig nya ord! Prova säger jag bara. Tips är att läsa ungdomsböcker för de är lättare skrivna.

Har ett annat tips på en bok-serie om man gillar vampyrer som är mer verklighetstroget (eller hur man nu ska säga). Har ni sett True blood? Tv-serien som går på svt? Om ni gillar den så kommer ni älska bokserien som serien bygger på. Varje bok är en säsong på tvn och än så länge finns 9 böcker ute o det verkar som om att det kommer fortsätta att komma ut en bok om året. I år i maj kommer bok 10 ut. Kan jag säga att jag längtar dit? Självklart har jag slukat de resterande 9 böckerna. Tog inte ens en månad tror jag att läsa ut alla. Streckläste en massa, var superbra. Varje boktitel har ordet Dead med, det är inte alltid det låter rätt men det är lite småroligt. Undrar hur många böcker det kommer att sluta med.

Charlaine Harris böcker om Sookie Stackhouse.

Här har ni en bild på de böckerna, de är jättefina att titta på!:

        
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0441018238

Som sagt så är jag inne i en lite vampyr-tid och det är ganska roligt o läsa något som bara är för underhållning. Har läst mig trött på kärleksromaner och drama. Kriminalböcker tycks jag aldrig komma igenom för de är ofta så tråkiga (enligt mig).

En till vampyr-serie som jag bara läst första boken på som verkar vara ganska bra är Vampire Academy av Richelle Mead. Också fina böcker att titta på. De flesta böcker har ju faktiskt fina framsidor nu. Det är en serie på 5 böcker än så länge, jag vet inte om det kommer fler men jag tror det. Har de första 4 hemma. Den femte kommer i maj så då blir det mer läsning.


          
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1595142711

Sen har vi ju även Twilight-böckerna av Stephenie Meyer som också är väldigt bra. Dem har jag på svenska faktiskt. Men jag har hört dem på cd-bok på engelska o dem är lättlästa på engelska också.

Om jag kunde drömma   /     Twilight
När jag hör din röst        /     New Moon
Ljudet av ditt hjärta       /      Eclips
Så länge vi båda andas  /     Breaking Dawn

Men för er som inte är så förtjust i just vampyrer o den där sci-fi-världen så finns det Nora Roberts underbara böcker. De är favoriter hos mig. Har inte läst mer än några pocket men jag älskar verkligen Nora Roberts skriv-värld!

Boktips tas emot med glädje! Skickar ut en fråga i etern o ser om jag får några svar. Vart beställer ni böcker ifrån?
Själv använder jag adlibris nu för tiden. Cdon som jag beställde ifrån hade bra priser, extremt snabb leverans men det var ofta det var trasigt i paketen så jag gick över till adlibris som har några kr billigare böcker o gratis leverans som visserligen tar 5-6 arbetsdagar.

Pysseldag

Idag började dagen halv åtta, helt lagomt. Det börjar kännas nu att hon blir större för hon är mer aktiv för varje dag o sover lite mindre. Lyssnar bättre och hon växer! Satt o kollade på hennes foton o nu ser man ju att den där lilla saken man hämtade för 3 veckor sen är nästan dubbelt så stor.

Imorse hade jag lite småtråkigt så jag bestämde mig för att göra några nya leksaker. Så jag tog fram Akilles gamla hundfilt och gjorde några kampleksaker. Har haft den filten som kampleksak till Diva tidigare då Akilles inte var så intresserad av att kampa. Så här blev det av en liten fleecefilt:

 
fr.v. en liten tjock fläta, en lång fläta, en med en knut i mitten och en med en knut i ändarna.

Vid lunch gjorde jag ett paket av en hushållsrulle till damen medan jag samlade ihop mina toarullar och kom ihåg att jag sparade på sånna för ett tag sen så jag hämtade ifrån förrådet. Fick ihop 10 toarullar. Självklart var mina nya paket roligare än hushållsrullen. Så efter många om o men så fick hon ett litet av mig o då var hon nöjd. Nu har jag 9 paket att ta till utan att behöva göra några. Skönt om hon är lite busig o behöver lite hjärngympa.

Stolt som en tupp!

Igårkväll på kvällskissen så var det nån som var riktigt busig, hon snodde häxkvasten (som jag hade lagt på räcket o inte plockat bort sen halloween, jag vet, jag vet, jag får skylla mig själv). Och inte nog med att hon snodde den så drog hon ut på gräsmattan med den! Där går snön upp över knäna. Så jag kommer ut efter henne och hon väntar verkligen på att jag ska komma o leka med henne. När jag nästan är framme till henne får hon syn på grannen som kommer på vägen med sin hund. Dem har aldrig träffats o jag tänkte "nej, nu kommer hon springa fram till dem o jag sitter fast mitt i gräsmattan". Visserligen hade jag fått tag på häxkvasten. Hon sprang fram två meter. Jag ropar "nej" i vanlig samtalston och hon stannar upp. Tittar mot mig och jag berömmer henne och hon springer fram.... MOT MIG!! *Stolt* Så vi busade med kvasten och sen gick vi in. Så nöjd jag var resten av kvällen!

Och imorse var vi ute på första kissen eller om det var andra. I alla fall så kommer det en lastbil på vägen utanför, i illfart och hon får syn på den när den närmar sig och hon springer mot uppfarten (inte alls nära vägen öht) men ska jaga den där. Jag ropar än en gång "nej". Hon vänder och springer tillbaka till mig!! WOW Nöjd igen!

Men idag har varit såå tråkig tycker Spira för jag har varit helt fast i min bok och jag hade bestämt att vi skulle ta en tråkdag inomhus och fullt bus utomhus eftersom det varit vindstilla och 5 plusgrader! Toppen väder! Men vi har haft kul utomhus och busat med boll och kvasten IGEN!! Måste hitta nånstans hon inte kommer åt den. Men den är ju bra att ha om det är något som är svårmotiverat för den är ju hur rolig som helst!

Min lilla dator som jag brukar blogga på har det blivit nått fel på så den ska jag kika över imorn o försöka fixa men innan dess blir det inga bilder om jag inte startar gammeldatorn. Kanske gör det sen för att lyssna på lite musik på Spotify.

Helg! forts.

Jo, Annelie jag fick sovmorgon idag faktiskt. Klockan var 07.40 så jag slapp gå upp innan sju som hon har vaknat de senaste dagarna.

Igår åkte vi hem till mamma, jag blev bjuden på mat och sen gick vi ut och busade med hundarna. Nu fick Spira träffa Divas grannar och kompisar, Tindra och Nova, och Molly. Molly lekte Spira med. Än en gång var Diva övergiven av Spira när det kommer någon annan hund. Haha, fast Diva tycker det är skönt tror jag.

Sen tränade vi lite inkallning med Spiri. Först ville hon följa med Molly hem men kom som ett skott när hon såg att vi stod 20m bort. Men hon blir så inne i sin lilla värld när hon busar så hon har så svårt att se om jag flyttar på mig eller inte.

Idag fyller tant Em 18! Grattis!!!

Helg!

Jag förstår inte varför jag är så trött när helgen kommer. Igår var det ett slagsmål om att hålla ögonlocken öppna vid halv nio på kvällen!! Gisses! Jag kunde hålla mig vaken till halv elva i alla fall men sen var det sängen! Spira var lika sliten hon. För igår var nämligen första bustillfället med Wilson. Bilder får jag när Nina skickar dem till mig.

Jag kan garantera att de hade roligt! Diva blev helt utanför, hon gick o prata mellan mig mamma o Nina medan Spira sprang efter kusin Wilson. De busade jättebra ihop. Diva hon fick leka med min kamp-ring medan hon bara gick o inte brydde sig om vad de andra gjorde. Igår var polisen i Diva ledig.

Nina och Wilson följde med hem till mamma på en kopp kaffe. De kanske stannade en 45min och heeela tiden busade Spira och Wilson. Han flåsade mer än henne när jag lugnade ner henne. Wille var helt slut han o när Nina frågade honom om de skulle åka hem, kastade han sig i princip mot dörren. Haha...

När Wille hade gått var Spira ganska trött, hon gjorde knappt någon businvit till Diva. Hon var som ett ljus i bilen också. Resterande del av kvällen låg hon i soffan bredvid mig och sov.

Imorse väckte hon mig halv sju igen!! Fast jag gjorde så att jag lät henne få busa runt i lägenheten medan jag snosade om. Ena stunden låg hon i hundsängen med Fröken och i ena stunden tuggade hon på ett ben så hela sovrummet dundrade. Sen busade hon med Fröken o sen busade hon med mig på kudden, tvättade mig i ansiktet. Men sen fick hon lite ro o sov i några minuter eller om det var fler vet jag inte för jag somnade om. Tjugo över åtta gick vi slutligen upp något mer utvilad.


Besvärlig!

Ni som också har småttingar nu, har ni samma "problem" som jag? Min snutta har en tendens att lyssna sämre på morgonen och springer därför o gör lite hyss som hon vet att hon inte bör göra och struntar helt i vad du säger? Sen på kvällen är hon så duktig att hon skulle kunna vara den bästa elithunden (nästan iaf ;P).

Idag väckte hon mig redan 6.48 gisses, jag var så himla trött. Jag var tvungen att rensa kycklingen innan jag gick till sömns igår och det tog ända till halv tolv. Men nu är jag nöjd för nu har jag hur många portioner kycklinggryta som helst. MUMS! Bäst av allt passar den till allt, potatis, pasta o ris. Längtar redan till lunch :P

Nu sover min snutta o jag sitter o ser på tv. Vi har varit till skogen och gått lite. Bilturen på ca 1 min gick ganska bra upp, lite pip men när hon märkte vart vi var så blev hon glad. Hon gick till snöhögen med kissfläckarna och vifta i svansen av lycka att vara i skogen igen. 
 Dock märkte jag att jag måste träna på att sätta på henne kopplet för det hoppar hon undan för när vi är ute.

Nu kom precis tant Em så vi var ute o hälsade på henne innan vi gick in igen o tant Em åkte till stallet. Så nu ska pip-lisa sova lite igen.


Jobbat idag!


Morgonen började 7.09 som alltid och vi gick upp och åt frukost. Vid åtta kom farbror Daniel på besök o stannade ända till tio, vi pratade o busade med tjejen för att hon skulle hålla sig vaken tills vi åkte till jobbet vid halv elva för att hon skulle bli trött på mötet så jag kunde få något gjort. Men hon var olydig under morgonen. Hon kom underfull med att hon kunde springa över gräsmattan o komma ner på vägen framför huset, vägen mot G:s hus. Sen när jag kom ut på uppfarten o ropa in henne rusade hon över den stora vägen. Och jag hör att en traktor komma. HJÄLP!! Paniken kom över mig och jag sprang efter henne och in på grannens tomt. Fick tag på henne. Traktorn var den traktorn som brukar köra mkt snabbare än vad de får, tur att jag fick tag på henne säger jag bara!! Sen "kastade" jag ner henne i snön och gick ifrån henne. Och snabbt därefter kom hon efter och jag berömde henne! När vi kom upp på min uteplats igen så hoppade hon upp igen på snövallen och gick i samma spår till vägen. Jävla skitonge, var min tanke. Jag rusade tillbaka mot infarten och ropar på henne och jag hann inte mer än till halva uppfarten innan hon kom rusandes jättesnabbt och vi kampade lite med vanten innan vi gick in. Gisses vilken morgon!

Idag har Spira och jag varit på jobbet och haft personalmöte. De första 45 minutrarna var lite jobbiga för det var nån som var lite övertrött och visste inte riktigt vart hon skulle lägga sig. Men sen gick det ganska bra måste jag säga. Spira tyckte det var jätteroligt att få träffa en massa människor och arbetskompisarna tyckte det var roligt att få se den lilla lurven jag pratat så länge om att skaffa. De flesta är lite avundsjuka på min ledighet som jag haft men snart är den slut
:( Både glad och ledsen över det. Det ska bli skönt att få komma tillbaka o jobba o tjäna pengar men sen är det väldigt bekvämt att gå hemma. Men jag kommer ju att vara ledig ganska mkt ändå efter att jag börjar jobba igen.

Sen kom även en utav våra värdefulla vikarier på besök med sin 2-3 mån bebis o hälsade på. Spira vet nu att bebisar ska man inte hoppa på så hon skötte sig jättebra med bebisen, däremot ville hon äta på "rap-trasan" (blää) men hon la sig o söv nästan så snart efter att de kom och sov igenom en 7 personers kvitter och spring mellan rummen och bebisprat.

Vi åkte hem strax före halv fyra och då stannade vi vid skogen som är ca 200 meter från huset där det är plogad stig. Lite lyx att ha en plogad skogsstig så jag tänkte vi kan bränna lite energi och leka kurragömma för att få henne att bli mer uppmärksammad på vart jag är. Gick så bra så, de tog inte allt för länge innan hon märkte att jag var borta. Det fanns inte så många ställen att gömma sig på men jag hittade 3st iaf.  Tränade lite nej också och de blir bättre med varje träningstillfälle. Eller nja. Det är bra inomhus till viss del och hos andra och på ställen där hon inte känner sig säker på.

Nu ligger vi o sover och middagen väntar när hon vaknar sen. Själv ska jag ta o göra mammas kycklinggryta så jag ska ta o vattenlägga lergrytan och preppa kyckligen. Mums vad gott det kommer bli till kvällsmat och mat i flera dagar framöver. Lär nog inte bli några matlådor till frysen utan jag kommer att äta det tills det är slut. mums!!




Dessutom har jag uppdaterat "Släktsammankomst" med bilder och sen länkar jag till min facebooks sida med videoklipp med Spira.

http://www.facebook.com/seshaneheru?v=app_2392950137




Släktsammankomst!

Idag har det varit en rolig dag. Vi tog en sovmorgon idag igen och nu är det slut med det för snuttan sover så dåligt under dagen när vi sover till halv tio. Så imorn blir det upp vid sju när snuttan vaknar.

Vid tolv åkte vi hem till moster Diva och fick busa av sig. Själv hjälpte jag mamma att få upp barngrinden till vardagsrummet eftersom det är ett litet kissmonster som älskar att kissa på parketten. Undrar vilket monster :P

Sen åkte jag till Forshaga och hämtade min kusin Therese och mitt kusinbarn Elliot. Hemma hos mamma och pappa kom även min morfar och vi åt god pastasallad. Vi pratade massor om allt möjligt, bland annat om skillnader mellan Sverige och Kanada. Jag hade väldigt roligt, tack Therese o Elliot! Längtar tills nästa gång ni kommer hit!

Spira har varit ganska duktig idag, hon låg o sov när vi åt mat och har inte varit o klängt på oss som har haft Elliot i famnen. Bilder kommer ikväll när jag kommit hem o kan föra över bilderna.

Bara 3 olyckor hemma hos mamma idag! :D Rekord! (iaf hos päronen)    ;)

 Mamma med Elliot


 Kusin Therese med sin son

 Elliot o Spira

 Ligger o vaktar bebisen så inget händer honom ;)


Inlärning av nej

Nu ska vi lära in nej på ett bra sätt. Fick ett bra tips ifrån vovve.net. Jag heter ~*~Aussie~*~ där om nån mer är medlem.

Fick en bra länk därifrån, titta på den. Den metoden tror jag passar oss bäst. Nu sover lilla snuttan och jag ska passa på o gå ut o röka o träna lite ensamhetsträning. Vilket jag har gjort i lite drygt en vecka. Tar en cigg och sen upp igen men hon sover alltid när jag går ut. Även om hon vaknar när jag går i den knakiga trappen så somnar hon om. Jätteduktig :D

Idag fick vi en sovmorron efter morronkissningen vid sju. Spira fick hjälp upp i sängen o vi låg under täcket o sov ända fram till halv tio!!!

Här är länken. Ska uppdatera er om hur det går med klicker-nej-träningen.

http://www.youtube.com/watch?v=tLARWynGM9E

RSS 2.0