Snabblärd!

Idag har Spira kompenserat för att hon sovit bort större dagen av igår. Hon har varit energisk och BUSIG (!). Tur att jag slinga håret igår annars hade jag haft gråa hårstrån idag. :D

Igårkväll hade vi besök av A-C och Veronica med hennes dotter Mina. Vi hade det trevligt och Spira tyckte det var jätteroligt att Mina var här för att leka med henne. Dock tyckte inte Mina det som är lite rädd för djur. Spira lyssnade bättre än jag trodde men kunde inte riktigt låta bli att springa efter Mina.

Under kvällen hann hon inte sova så mkt eftersom det var så mkt rörelser och dessutom var hon helt utvilad. Vi övade ett nytt litet trick igår med klickern. Hon ska lägga sig på rygg med benen i vädret. Kommandot har jag "kil". För sen ska man säga "Vad gör flickorna i Kil?"  hahaha... Lite roligt måste man ju ha :D

Imorse så vägde jag lilla snuttan och hon väger nu 6,5 kg och börjar bli en tung klump. Bär henne upp o nerför trappan när vi ska ut och det börjar kännas att hon blir större. Dock inte så mkt tjockare :P

Alldeles nyss så försökte jag få Spira att ta det lugnt runt fröken som blir helt misshandlad av vovvens hårda lekar. Fröken har ju en tendens att lägga sig i hundsängen på dagarna. Där blir hon behandlad som en matta om Spira hittar henne. Men nu så la jag mig på sängen och väntade ut tills Spira blev lugn (efter att hon blev nafsad i örat efter ett anfall) och till slut låg dem båda där och var lugna. När jag gick in till vardagsrummet igen följde Spira med men sen gick hon tillbaka till sängen och la sig. SÅ sött :D Så jag klickade när jag såg att hon låg i sängen igen. Hon lär sig så snabbt.

Hon lärde sig även att öppna grinden till trappen så den får jag fixa snart så jag har nån spärr på den. Diva öppnade den första gången hon var här. Här kunde man inte gå ut o röka när Diva var här. Hon skulle med.

Nu måste jag börja använda kameran igen för nu är det flera dagar sen jag använde den.

Idag ska jag o Emelie ta med Spira till stallet för att hälsa på hästarna. Spännande. Ska försöka ta några kort.

Checklista

Min checklista för miljöträning:

Småhundar både tikar o hanar. Theo och Wille är småhundar.
Valpar träffade Qase på klubben (11veckor)
Jättehundar
Svarta hundar
En finsk lapphund på klubben var svart med ljusbeige teckning. Wilson är delvis svart de ska träffas snart.
Raggiga hundar
Skälliga hundar
Theo o Wille kan moffsa upp sig ibland. Men skällande hundar är lite obehagliga i regel.
Småbarn:
 -Spädbarn
Elliot 4mån
 -Barn 1-5 år Mina 3 år (kommer på besök imorn om väglaget är körbart)
Skolbarn Wilma 9 år
Tonåringar Emelie 18, Robin 16, Emil 19.
Pensionärer  Min morfar ska vi hälsa på i nästa vecka.
Män med skägg Farbrordoktorn Werner, Marcus.
Personer med solglasögon
Personer med hatt
Personer med paraply
Personer med barnvagn
Elliots barnvagn
Personer som går annorlunda Varit en sväng förbi mitt jobb o där är det folk som går konstigt, inga problem där inte.
Personer som går med käpp eller kryckor
Passera folksamlingar
Personer i rullstol


Den listan tog jag från Hundsportstidningen 1-2 2010

Men jag laddar på den med egna kriterier (kommer att fylla på allt eftersom):

Träffa personer med utländsk bakgrund (annan hudfärg)
Personer som går med rullator Varit på jobbet o det var inga problem där heller
Högljudda personer Jobbet har ngra som "pratar" högljutt.
Tysta personer
Hemmamiljöer med stimmig miljö, ex mkt rörelser, musik, tv och många personer.
Hemma hos mina föräldrar, hemma hos Kims föräldrar
Hemmamiljöer som är tysta
Träffa djur
 - Hästar
Det blir nog en tur till stallet på söndag när tant Em ska dit.
 - Kaniner Grannarna har, kan vara bra o vänja henne vid dem så hon slipper jaga ihjäl nån :P
 - Fåglar Nina har pippifåglar, kanske kan hälsa på där.
 - Katter Pepsi, Fröken och sen kommer vi hälsa på tant Karins katter.
Åka buss
Åka tåg

På bättringsväg!

Nu har snuttan slutat dricka så mkt vatten och kissningarna blir allt sällan. Ganska skönt för nu kan jag se lite oftare när hon är kissnödig och slipper att övervaka hela tiden. Men från att bli bättre med kissningen har hon börjat bli så pipig. Pip utan någon betydelse.

 

Igår klippte jag hennes klor o gisses var sur hon var. Hon gallskrek för att det var så otäckt. Oavsett hur trött hon är o jag ska försöka klippa en klo så vaknar hon, skriker o hoppar ner o lägger sig nån annan stans. Hmm...

 

Igår provade jag även på klickern, klicka o gav godis. Sen satte jag godisen i munnen och sen började hon trycka nosen mot munnen. Då klickade jag in det också. Så det ska bli spännande o se om hon kommer ihåg det idag.


På besök i forshaga!

Dagen började bra med mys i sängen med Fröken. Låg o tvättade henne o var så försiktig. Så mysiga var de :D




Sen åkte vi bilen när vi började säcka ihop efter buset. Bilfärderna börjar gå så bra. Det är lite småpip några sekunder när hon är trött sen lägger hon sig ner o sover men är hon pigg piper hon lite längre men inte länge. Så himla glad över att det går framåt.

Efter ett par timmar hemma hos min kusin med ljud från en 4 månaders så var snuttan lite trött o fick lite sömn medan vi åt middag och efter middagen gick vi till lekparken så hon fick springa lite. Sen blev det roligt o utforska barnvagnen. Ännu ett kryss i min checklista.



När vi kom hem var Spira sliten o sov så gott.

Bilder från i tisdags!

Här kommer det lite bilder från när vi var hundvakt åt Diva i tisdags.







 Spira har benet

 Spira lyfter huvudet och Diva kammar med tassen för att ta det.

 Okej då, säger Diva o släpper benet.

 Så här ser det ut ganska ofta

 och såhär.

Men det avslutades med ben innan morfar/pappa hämtade Diva:


En hel natts sömn!

Igår var vi nästan hela dagen hemma hos mina föräldrar och när vi åkte därifrån igårkväll så var det helt tyst i bilen för att lilla snuttan var helt dödstrött. Där kan man aldrig sova helt ostört, folk går överallt, det är folk överallt ;) , jag tappar bakformar och morfar skramlar när han gör saker. Dessutom blir ju moster Diva lite frustrerad när Spira lägger sig för att sova för HON är ju inte trött.

När vi kom hem var det kvällsmat och sen nattrastning. Vid elva var hon trött igen efter ett stölleryck så vi gick ut o sen gick vi o la oss. Inatt var det lite annorlunda att sova i sin egen säng. Det stod nämligen ett kompostgaller ivägen. Eftersom lilla tjejen inte piper när hon är kissnödig så ska vi börja med pip-träning. En hund kissar ju i regel aldrig där den sover. Jag trodde att Spira skulle vara det undantaget men jag hade fel.

Under natten har jag vaknat flera gånger o smygtittat på henne o hon har sovit varenda gång. Men så vaknade hon när det var ganska ljust o pep. Berömde henne och tog ut henne. En snabb kissning och sen in igen. Upptäckte att klockan redan var halv åtta! Så hon har praktiskt taget sovit i 8 timmar! Antagligen för att hon var så utmattad efter igår men ändå! Och jag har inte behövt gå ut en endaste gång i natt. GÖTT! Nu slopas väckarklockan och nu går vi efter pip-tiden.

Så här kan det se ut efter en lång o hård dag hos mormor o morfar;





Miljöträning

Idag har vi varit in till Kils centrum och miljötränat lite. Vi gick på tågstationen, gick in i väntsalen genom en automatisk dörr, gick över spåren och en tog vi en kort tur på Kils gator. Ingenting som fick hennes uppmärksamhet förutom en golden retriver hane som kom gående emot oss. Då ville Spira hälsa men vi distrahera henne och gick förbi efter många om och men. :D Efter det åkte vi hem till mamma o pappa o busade järnet.

Vid tre-snåret gick vi över till grannen, tant Sandras mamma för att ta en fika o hälsa på tant Sandra. Där hade dem en kissekatt, upptäckte Spira med glädje. Men Pepsi tyckte inte det var vidare roligt. Det tog två försök innan Spira fick stor respekt för katten och höll sig sedan ifrån honom. Bra tyckte jag. L och W var så oroliga att Spira skulle skada sig men jag sa att det är ingen fara, låt dem göra upp och inte ett märke fick nån utav dem. Pepsi höll koll sen på vart den hemskt glada hunden var, han var inte rädd utan mer nyfiken men tyckte det var nog otäckt för att gå fram längre än till lillmatte.

Sen gick vi åter hem och busade vidare med Diva och sov en stund. Själv lagade jag mat till familjen och kvällen bjöd på god makaroni-låda och fika med tårta för födelsedagsbarnet M.

Sömn

Nu börjar nätterna bli lättare som tur är. Nu vet hon att det är bara ut o sätta sig o kissa när vi är ute på nätterna. Och när vi kommer in igen vet hon att det är sovdags så länge inte klockan är kvart i sju för då har hon bestämt sig att det är då man ska gå upp. Men jag ligger kvar i sängen medan hon röjer runt o utforskar, kommer upp i sängen o gosar och busar. Men jag är utvilad nu, tror att det var sovmorronen jag fick igår med lilla snutta som gjort att min sömnkonto är balanserat.

 

Idag ska vi upp till klubben och ha roligt. Busa med Diva och träffa roliga människor som älskar vovvar. Mamma kommer och plockar upp oss om en timme.

Nu har vi kommit hem ifrån klubben, stannade där nästan två timmar. Det var en 11 veckors BC där som Spira busat med men BC var lite för hård i sin lek med min lilla mjukis så jag fick gå emellan och ha henne i knäet emellanåt. Spira var jätteduktig, vann många hjärtan och fick beröm att hon var så framåt och orädd.

Det var bra träning för lilla snuttan eftersom det var hundar som man inte fick gå fram till, hundar som tränade och som lekte. Hon lyssnade bra och gjorde inget för att komma undan kopplet. Så nöjd är jag.

Mamma åkte till jobbet efter att vi kom hem så jag är hundvakt till Diva nu. De busade i en kvart kanske, efter att vi kom hem och sen somnade Spira i soffan. Diva fann sig till ro efter ett tag o nu sover de djupt här i vardagsrummet. När de vaknar blir det ut o kissa o sen blir det mat o ut o kissa igen.


Besök hos farbror doktorn

Idag har vi fått åka till farbror Werner för att få en penicillin-spruta och lite tabletter för den lilla damen. Hon har åkt på en släng av urinvägsinfektion. Så den 5 mars ska vi tillbaka till Werner och se om det blivit bättre. Då ska vi passa på o ta 12-veckors-vaccinationen i samma veva. 250:- för besöket idag och detsamma för vaccinationen. Billigt eller vad tycker ni?

Mamma ringde förut och frågade om vi skulle åka upp till klubben imorn bitti. Ska bli roligt, det blir mammas "gäng" som är där då. Personer som vore bra att få lära känna o kunna få lite råd av när man börjar komma upp i träning/tävlings-stadiet.

Diva åkte hem för en halvtimme sen o min lilla stumpa har däckat i soffan bredvid mig. Nästan 2 timmar av bus och lek har tagit ut sin rätt. Sen vi kommit hem från vetrinären har det bara runnit som en fontän ur Spira och nu måste vi ut flera gånger i timmen men det räcker oftast inte. Det går så fort att det händer hur många olyckor som helst men det är nästan bara vatten. För hoppningsvis är det bättre redan imorn. Hoppas jag. Hoppas det går över innan natten för jag har trägolv i sovrummet. Tror jag tar upp Spira i sängen inatt så man kan vakna när hon måste kissa. Antingen vaknar jag o vi hinner ut eller så får jag en nerkissad säng. Hmm.... Hur skulle ni göra?



Vi somnade om!

När klockan ringde imorse vid kvart i åtta höll snuttan på att röja i lägenheten efter Fröken. Men när jag ropade på henne kom hon o gosade med mig. Hon hoppade upp och la sig bredvid mig och blev lugn. Så jag somnade om. Hoppsan. När jag vaknade klockan nio låg hon kvar på min arm o vi gosade en stund innan vi gick upp. Hon är så goo när hon är lugn, när man kan pussas o snutta på varandra.

Så här såg det ut;



Fick problem...

...igår när jag skulle lägga in ett blogginlägg. Tror det var nått fel på blogg.se. Men här kommer det:

Söndag kväll:

Rubrik: Fortfarande trött...

Inlägg:

Vet inte om jag håller på att bli sjuk eller hur det nu ligger till. Trött är jag och frusen är väl svårt att undgå i det här klimatet. Till o med Spira är frusen nu. Det kan komma ett småpip när vi vart ute ett tag.

Har börjat elda i vedspisen men jag vet inte om den kommer att hålla sig så länge för det blir nog ganska tidigt i säng idag. Kim har åkt hem och jag känner att kvällarna har blivit väldigt sena trots att de är tidigare än vad de brukar vara. Men inatt har jag inte sovit alls gott så jag hoppas verkligen att det blir en skön natt.

Idag har Spira fått träffa Tossa, grannvovvan (jack russel), som var inte alls mkt större än henne. Tossa var inte så förtjust i Spira men de kunde springa efter varandra iaf. Nu tror jag att Spira träffat sina kompisar som hon kommer ha som sina stammisar om man säger det så. Diva, Wilson, Tossa och Theo (och Wille). Sen kommer det antagligen att bli fler längs vägen men det är bra om hon lär sig att man inte hälsar på alla hundar utan bara har sina utvalda o att man håller sig där. :P

Sen så har de två ytterligare tanterna kommit på besök. Tant Sandra och tant Karin med varsin gubbe har varit på fika o tittat på vidundret :P De blev kära men de fick se monstret i henne också för hon hade inte sovit mkt så hon var lite övertrött o då blir hon intensiv i sin busning, busar med allt som hon vet att hon inte får o lite till. Men men. Nu är det bara en tant kvar som inte varit o tittat på henne. Och med tant menar jag närmaste kompisarna runt mig blir tanter. Tant A-C är sist ut o kommer på fika under dagen imorgon.

Ikväll har vi premiär lekt med tennisboll, det har varit skoj. Tror och hoppas på en bollhund.

Nu ska vi ut på kvällsrastning och sen natten!! SOVA!!

Bläää

...på all snö. Håller med dig, Annelie, det är jättesvårt att rasta de små nu när det kommer så mkt snö. Jag skottar och skottar men nog är det lika mkt snö kvar nästa gång man kommer ut. Grr... Idag ska iaf G komma o ploga. Jag fick ett sms igår att han inte skulle ploga igår och såklart körde tant Kim fast när hon skulle upp på infarten. Så nu står våra bilar så fint på uppfarten o väntar på att G ska komma o ploga. Förhoppningsvis får vi loss Kims lilla blå så hon kan flytta sig ur vägen för traktorn.

Igår var en händelserik dag. Åkt lite bil. Både äckligt och behagligt. Sen hälsade vi på Theo, tant Emelies hund. Han ville inte leka med Spira, tyckte nog att hon luktade lite konstigt. Men de kunde vara i närheten av varandra, nosa o så men mer ville inte Theo.

Sen var vi hem till morfar och hälsade på Diva. Mormor jobbade så det var bara grabbarna bus hemma. Där busade vi och åt middag för att sen åka hem till tant Kims föräldrar. Där blev det god mat för min del och bus för Spira med en stor finsk lapphund som var lite överkåt. Arrak är uppe i könsmognaden och tyckte att Spira skulle bli en fin mamma. Som tur är lyssnar han bra på sin matte och de kunde busa obehindrat. Jag har nog aldrig sett Spira springa så snabbt som hon gjorde där. De fintade varandra runt en soffa som stod placerad i vardagsrummet och det var jättekul. Fick lugna ner henne några gånger då hon var så uppe i varv. Det var inge roligt det minsann. Det blev inga olyckor i alla fall som tur var. Hon lyckades till o med att slappna av nog mkt att sova bakom mina ben med Arrak bara några centimetrar bort, gnällandes. Är man valp och trött så är man det oavsett omgivning.

Sen åkte vi hem till mamma, för mellan Kims föräldrar o mina är det ca 2-3 min o Spira var helt tyst i bilen så jag tänkte om vi stannar här blir det en positiv händelse eftersom hon inte hann bli orolig. Och där så busade vi lite med moster Diva och bröderna bus. Sen hade mormor slutat jobbet. Men energin tog ju slut efter ett tag o då kan det se ut så här;

Diva vart lite förskräckt när Spira burrade in huvudet bakom henne.


Jag var så himlra trött inatt så jag kom aldrig upp till 2-rastningen och tänkte att det får jag böta sen för. Men inte kom jag upp till 4 rastningen heller. Men ut gick vi vid fem och då var det inga bekymmer att ta sig ut. Tror att jag har minnesförlust för jag minns inte speciellt mkt av natten.

Det är 14 minus ute och Spira tyckte inte om att gå ut imorse så hon satte sig i hallen o började kissa o jag skyndade mig ut. Väl ute kunde hon inte kissa men jag skottade lite o till slut klämde hon ut det sista. Då var det frukost o mitt i frukosten avbröt hon sig o satte sig på en tidning i köket och sket. Sen åt vi upp frukosten. Hmm det var första nr 2-olyckan som hänt.

När vi var ute efter frukosten så var det inte heller rolig.

Men hon är lite gnällig idag, undrar om det var lite för mkt igår. Ett par dagar nu ska vi ta det riktigt lugnt. Bara vara hemma och leka. Bjuda in folk hit, inte åka ut. Hon blir lite misstänksam när vi ska ut för hon vill inte åka bilen. :( Så jag ska kidnappa Diva nån dag o åka lite bil, korta resor och se om det blir bättre.

Fattar galoppen!

 

Den lilla damen har varit så duktig inatt. Igår kissade vi strax vid elva för att natta oss. Efter en full dag med massor med roligheter så var hon trött igår kväll. Dessutom har vi tant Kim från Stockholm på besök som sover över i vardagsrummet. Men det har hon inte brytt sig om alls trots att det är avstängt till vardagsrummet. Men när Kim gick på toa vid tolv vaknade jag till o märkte att Spira var toanödig så ut gick vi och jag hann inte stänga jackan eller dörren innan hon kissade. Duktig tjej.

Upp igen o vi la oss i varsin säng och jag ner med min arm. Ligger extremt obekvämt första delen av natten men det får man stå ut med när man är välsignad med en sån skönhet som Spira.

Klockan ringde halv två o vi gick ut. Samma sak igen. Fast den här gången sprang hon nerför verandan, ut ca fem meter och vände i kiss-position. Och sen snabbt in. Duktig tjej!!

När klockan ringde vid kvart i fyra igen tror jag att jag somnade om igen för vi var inte ute då. Fast det märkte jag inte förrän klockan ringde igen vid kvart i sex. Då trodde jag att det hänt en olycka men ikke sa nikke. Ut igen och det gick också snabbt. Funderade då vad som hänt när hon blivit så duktig. :D

Upp igen o sova en liten stund till och det var inga protester eller något businvit. Det var precis som att hon visste att det var natt o att vi ska sova en stund till.

Nån gång innan klockan ringde vid kvart i sex hade min älskade lilla kissemiss hoppat upp i sängen bredvid som som hon alltid gjort tidigare. Det var så mysigt att hon kom o la sig precis vid huvudet på mig. Några pussar fick hon och vi somnade om. Myyys! Jag trodde det var Spira först när hon kom upp men rörelserna var alldeles för smidiga och försiktiga för att tillhöra ett energiknippe.

Jag vaknade strax efter sju av att en sötnos stod vid huvudet på mig och ville upp i sängen. Då hade vi vaknat o skulle gå upp. Ut o kissade och nr 2 gjorde hon medan jag skottade. (Förbannade väder, det har kommet ytterligare ett par decimeter till och det snöar fortfarande!!!! Så himla glad att jag knappt behövt lämna tröskeln inatt :D )

Så efter frukost så var det ut igen o vi skottade snö ihop. Spira tog tag i järn/metallen på spaden och drog hon också. Sen efter ett tag så upp halvvägs i trappen och ner i snöhögen som går under verandan o under. Där är hennes favoritplats för där är det ingen snö. Eller iaf inte så mkt snö.

När vi kom upp väckte vi tant Kim och det var svårt att lokalisera vart hennes huvud var eftersom mössan täckte nästan hela. Men när vi hittade henne så var det jättekul. Vi busade lite och favoritleksaken idag är en snus-dosa. Den räckte inte länge innan locket öppnades o där i luktade det jätteläskigt :P hon gnydde o hoppade runt i bus för att våga sig fram till den.

Jag trodde att hon skulle hålla sig vaken som hon brukar göra på mornarna. Det är ju riktigt sällan (läs; aldrig) som hon sover på morgonen men nu ligger vi i soffan i sovrummet och både hund och katt sover bredvid varandra. (Foto kommer, det tas NU). Här:




Idag kommer tant Emelie hit för att hon ska till stallet och sen kommer tant Kims mamma hit. Kim har inte sagt något till henne och då ska vi överraska med Spira. I tycker valpar är bland det vackraste som finns (som ungefär resten av världen tycker).  Spännande!


Bus med moster.

Eftersom det kom så mycket snö idag blev det förändrade planer. Egentligen var det meningen att mamma och Diva skulle komma hit o leka ett par timmar men när jag var tvungen att flytta bilen för att G skulle kunna ploga så vi åkte hem till dem.


Bilfärden var inte alls rolig, Spira gnydde och ylade nästan hela vägen. Det kommer att bli mer bilträning. Med att sitta i bagaget, stänga och ge beröm och öppna igen. Sen kanske bara köra några meter. Eller har ni några tips på hur det underlättar för henne att sitta i bagaget ensam när jag kör? Kanske om jag sitter i baksätet när nån kör o matar henne med godis?


Hemma hos mamma blev det full rulle. Ska visa er några bilder som jag försökte ta i början. Men som ni märker är de alldeles suddiga, de busade så fort och hade så roligt.

     

 

Sen har vi några foton som blev bra.

 ligger o biter på varsitt märgben

Diva är inte den som brukar dela med sig av sina grejer men Spira fick låna ett av hennes ben. Men efter en lång stund av bus la sig Spira och sov. Helt utmattad. Det tog tid innan hon fann en plats att ligga på som var bekvämt.

 




Sen efter en stund var det full fart. :P


     

och sen tog energin slut igen. Men sen var de full fart igen. Ska försöka få in videon om jag klarar det. Spelade in Diva och Spira när dem var ute o Diva fick tokfnatt. Riktigt rolig.


Full rulle!

Inatt har det gått bra faktiskt. Hon var trött när vi gick o la oss. Men jag har märkt att jag måste ner med min ena arm i hennes säng för att hon ska känna sig trygg o sova. Två olyckor inatt men ute klockan 4 och 6 och då har vi kissat. Men efter sex var de inte mkt vila. Redan vid sju var det full rulle på Spira. Jagade katt och busade. Pep lite och sen var det morronmys innan vi gick ut.


Gisses vad snö det kommit. Har skottat de två gångerna vi var ute inatt för att lilla hjärtat ska kunna gå ut o kissa men hon har vänt i trappen o kissat uppe på verandan. Samma sak igår kväll när det började snöa, då gick vi inte utanför verandan.


Nu har vi varit ut på en liten kisspaus (igen) och Fröken följde med. Hon är visserligen inte förtjust i snö men hon satt utanför dörren och Spira märkte henne inte på länge. Men när hon fick syn på henne fick hon spel. Katten är ju så himla rolig, hon slåss med tassarna (inga klor) och pratar med mig, tillägger Spira.


Nu inväntar jag samtal ifrån min hyresvärd som ska komma med traktorn och ploga. Då ska vi ta en kort biltur så G kan ploga fram vägen så man kan gå lite runt gården. Sen väntar vi ju också på att mamma ska ringa och berätta när hon kommer förbi.

Nu ligger vi o småpiper av frustration när hon biter på ett av de smala benen hon fått av Nina igår. Mums.


Det blev ingen...

lekstund med moster Diva och kusin Wilson idag. Det var så ont om tid så mamma lovade att komma förbi ett par timmar imorn istället. Men idag har vi busat med Wilsons matte Nina som hade jättegoda flätor att tugga på, hår är jättegott att bita på. ;) Utav Nina och Wilson fick Spira en presentpåse med ben i olika storlekar, träningsgodis och en rulle med "kisspapper". Haha... Men tack så himla mycket Nina, det var riktigt snällt!

När mamma och Nina åkte tog vi en kisspaus och fick hälsa på Diva och Wilson genom burgallret. Alla tre skakade och pep av förväntan.

Idag har vi bara haft två olyckor. En olycka kom när hon var så glad över att "mormor" kom hit. Inte lätt att hålla tätt när man blir så glad, trots att vi hade precis varit ute.

Det har varit en aktiv morgon och dag men nu på kvällen har hon börjat sova lite mer. Snart dags o väcka henne så jag får sova nått inatt. :P

Måste säga att jag har varit ganska huslig de senaste två dagarna. Har diskat och bakat, lagat kläder och bärt upp ved. Imorn ska jag ta o tända en brasa så man kan stänga av elementen ett tag o spara in lite el :D Dessutom är det så skönt att elda, luften blir så skön att andas och lukten är ju bara för underbar.

Trots att hon sover endel under dagarna så känner jag att man hinner inte med att göra så mkt som man skulle vilja. Försöker att vara ute med ca 45min mellanrum för att inte det ska hända nån olycka. Sover hon så sover hon visserligen men då är det ut direkt när de fyra tassarna står upp.

Spira lyssnar allt bättre ute på gården och efter varje kiss och bajs-tillfälle får man en godis. Så hon tittar på mig när hon är klar med en blick som säger "får jag en godis nu?". Sötnos.

Det märks att hon börjar känna sig mer hemmastadgad nu för nu börjar hon bita i fötter o i byxorna, testar lite mer för att se vart gränsen går.

Favoritleksaken idag: En tom Fun Light flaska.

Nattrapport

Vid tio var det mat igårkväll och det åts med god aptit. Hon har även slukat i sig lite "godis" under dagen. Efter utepromenaden så var det full fart. 21.30 rycket kom 22.30. Skogstokig och skulle busa med Fröken. Hann inte med kissen vid elva/halv tolv då hon var så uppe i varv men vi kom ut iallafall men handen var full i kiss.

Sen släckte jag ner lägenheten och hon lugnade ner sig lite grann men var inte vidare trött till en början. Men vi somnade och vid två ringde mobilen som jag satte för att det inte ska ta för lång tid emellan att gå ut o göra ifrån sig.

Kl fyra stod hon vid sin säng med sina tassar vid mitt huvud och pep. Ja, då går vi ut. Direkt gick hon och gjorde nr 2. Så duktig.

Sen ringde klockan vid sex tror jag eller om hon väckte mig igen, kommer inte riktigt ihåg. Skallen funkar inte riktigt nu. :P

Och hon var så trött sen att hon sov ända till kvart över åtta. O sen dess har hon varit vaken! Men nu däckade hon bredvid mig här i soffan (på min fot) för tio minuter. Det är bra att hon får vila nu för om lite drygt en timme kommer moster Diva hit o hälsa på. Med sig har hon säkerligen sitt "fosterbarn" Wilson. Ska bli spännande!

Bild på moster Diva;          "kusin" Wilson;

      


Första dagen

Idag gick vi upp vid åtta då hade Spira sovit färdigt för natten o var uppe o lekte med sina leksaker. Men när hon såg att jag vakna kom hon o gnydde o ville upp i sängen och då måste man ju morrongosa. Sen var det direkt ner och ut för att kissa. Upp o kissa för min del o sen var det frukost och ut igen.

Vid halv elva kom Emelie på besök och då var det busdags med tant Em. Sen slocknade vi som ett ljus fram till tolv då det var dags för mat. Efter maten gick vi i koppel till skogen, fast Spira blev bärd/buren en del av vägen men hon gick förbi häst och får hagen och det var lite läskigt i första blicken men det var jätteintressant sen. På hemvägen blev det svårt att locka bort henne där ifrån. Hihi... undrar om det kommer från pappa Leos vilja att valla? Hoppas det.

 kissar i skogen

 Emelie och Spira



Under dagen med allt bus och kisspauser så känner jag att hon tyr sig allt mer till mig och att bandet mellan oss blir starkare.

Under dagen har vi varit ute många gånger med täta mellanrum. Det har varit 2 gånger jag inte hunnit direkt i tid men hon hunnit slänga ur sig några droppar innan vi rusat ut men det är allt idag.

 Tog bajspåsen o lekte med den, jättekul!


Första natten!

Vid tolv hade vi nattat oss i sängen och vid ett när jag var två sekunder ifrån att somna så piper hon till o blir pigg. Då kan jag inte riktigt koppla av. Så det blev många resor upp och ner i säng innan allt var klart. Fröken passade på o hosta upp en hårboll också strax vid halv två tror jag. Då började Spira sätta sig till ro för att kissa. Några droppar kom men när jag lyfte upp henne och ut henne höll hon igen tills vi var ute. Duktig tjej :D

Natten började sent, efter klockan två. Men vid halv sex vaknade jag av mig själv och kände att det luktade skit. Jag tände lampan och då vaknade jag till o kände att det var kattskit. Lilla Spira låg så fint o tittade på mig med tuggande mun. Det var inget frenetiskt tuggande utan mer prövande. Jag fick ut det sista och gick o slängde skiten. Blää.. Nu blir det att köpa kompostgaller så Fröken kan få ha sin låda ifred.

 Vi var ute vid sex tiden o kissade lite innan vi gick upp o la oss igen. Sen har hon varit tyst hela resterande natten. Vid sju ringde klockan men det var helt tyst så jag snosade. Klockan åtta var hon vaken och tyckte att det var dags att stiga upp. Då var det snabbt ut för att kissa men det blev inget :(  Vi gick upp o åt frukost, blev uppblött foder med ris som jag sparat från maten igår. Nam nam..

Ut igen och då bajsade hon, duktig tjej. Vi utforskade baksidan av gården. Väldigt spännande. Men väl inne när jag vänt ryggen till hade hon kissat i hallen. Inte ett pip eller nån antydning. Tur att den mattan ska ut i höst :P Det är visserligen plast men det ska bli heltäckningsmatta där i höst.

Hon finner sig till rätta på trägolvet, filt eller i sin säng. Men hon har legat mestadelen i sin säng. De få gångerna jag vaknat o känt att min hand ligger på nått mjukt.


 Morronmys :D


Välkommen hem Spira!

Igår satt jag och mamma i bilen i lite mer än 65 mil för att hämta den underbaraste lilla krabaten. Hon är nio veckor och har det vackraste utseendet, det charmigaste beteendet och den busigaste energin som finns.

Hon heter Spira men hennes kennelnamn är Lojoca's Gazelle.


 ute på bakidan hos Lojocas

Det här kommer bli hennes blogg, som jag kommer att berätta hur hon är och visa bilder. Haha... nu har hon fått tokspel och jagar sin egen svans :P

I bilen hem igår var hon riktigt duktig, hon pep några gånger men vi busade med "vargen" ett tag och sen la hon sig och sov. I skövde stannade vi för att kissa och det gjorde hon direkt. Sen var det upptäcksfärd på snövallarna. Efter den pausen så låg hon nära mig eller med min hand nära henne hela vägen sen. När vi stannade i Kristinehamn sen kissade hon och gick på ytterligare upptäcksfärd runt toaletterna vid mcdonalds. Det var en fläkt som lät på baksidan där o hon backade lite när hon trodde att vattenrännan var den "farliga". En minut senare var hon där o konstatera att den inte alls var farlig.

hemma hos uppfödare

I bilen den sista vägen så mördade vi "vargen" igen o sen låg vi o bet på det lilla tuggbenet. När bilen var parkerad utanför huset släppte jag henne lös medan vi packade ur grejerna. Då kom Emelie som varit ute med soporna hos mig och Spira kollade på henne o sen sprang hon glatt fram och hälsade.

När vi öppnade dörren satt Fröken precis innanför och det var lite läskigt. Jag fick bära in henne och uppför trappan där det blev full fart att kolla allt som fanns. Sen kom leksakerna fram och strax därefter var det tre tycken till i lägenheten. Pappa, M och R kom för att hämta mamma. Så innan de åkte pratade vi lite o Spira fick mat. Hon var jättehungrig och tyckte det var jättegott. Ute bajsade vi medan mina bröder skrattade när hon hoppade ner över vallen och nästan försvann. :P Självklart var jag så nära att jag fick plocka upp henne.

Sen var det dags att röja upp o göra sig klar för natten. Men det ville inte Spira. Hon var så pigg efter att ha sovit bort hela kvällen. Så vid två släckte jag lampan efter en kort tur ute för att kissa men det hade redan hänt en olycka på golvet.


Välkommen till min nya blogg!

Den här bloggen kommer att handla om mig och min australian shepherd tik Spira. Hon är ifrån kennel Lojocas ( www.mrcollin.com ) och är född december 2009.

Här bor vi;



Och vi som bor här är;

Åsa;                           Fröken;                 Spira;

        

RSS 2.0